Diana Rigg

Emma Peel, welke rol vertolkt werd door Diana Rigg, geboren op 20 juli 1938 te Dowcaster, Engeland, overleden 10 september 2020 speelde in het 4de, 5de en 6de seizoen (NB sommigen zijn van mening dat het 5de en 6de seizoen een geheel vormen) In feite was ze de meest succesvolle partner van Steed. Haar karakter wordt nog het best omschreven door ZZ von Schnerk in Epic. "Dierlijke vitaliteit, een vrouw met moed, schoonheid en actie. Kan wanhopig worden en toch sterk blijven. In de war gebracht worden en toch intelligent blijven, die terug kan vechten en toch vrouwelijk blijft." Ze had ook een goed gevoel voor humor.

Dame Diana Rigg behoorde tot de Royal Shakespeare Company, speelde Emma Peel in de '60er jaren Britse TV serie The Avengers, en was een James Bond-girl.

Dame Diana Rigg werd geboren op 20 juli 1938 te Doncaster, Yorkshire, Engeland. Zij woonde de Royal Academy of Dramatic Art bij. Van 1959-1964 trad Rigg op met de Royal Shakespeare Company. In 1965 deed ze auditie voor de populaire Britse tv-spionage-serie The Avengers en kreeg de rol van de fraai gevormde, geheim agente mevrouw Emma Peel. Vier jaar later kreeg ze de big-screen rol van Mrs. James Bond in On Her Majesty's Secret Service.

Gedurende de jaren '60, '70 en '80 groeide Rigg's theater, film- en televisiecarrière uit. Onder haar lofbetuigingen, won ze een BAFTA TV Award voor beste actrice in 1989 voor de BBC miniserie Mother Love en een Emmy voor haar rol als Mrs. Danvers op de televisiebewerking Rebecca, in 1997 werd Rigg een Dame Commander van de Britse gemaakt Rijk in 1994.

Sinds 2013 Rigg is alom bekend voor haar gastrol als Lady Olenna Tyrell in Game of Thrones HBO's, waar ze in 2015 genomineerd werd voor een Emmy.